Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
pesto
pesto
Itālijā populāra mērce, Ligūrijas virtuves ēdiens; galvenās sastāvdaļas: svaigs baziliks, cietais siers, valrieksti vai ciedru rieksti, ķiploki, olīveļļa; pasniedz ar spageti vai minestroni.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Pēdējā laikā tik populārais pesto tiek gatavots no pašu audzētām garšvielām.
  • Pasniedz ar ķiploku eļļā grauzdētu maizi, tomātiem, bazilika pesto.
  • Ja saldais variants neuzrunā, uz mocarellas siera var uzziest pesto.
  • Piedāvājumā ir ķiploki un svaigi cepta maize, pesto un pasta.
  • Pilngraudu tortiljas pārsmērē ar pesto