Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Šī izvēle ir arī klastera ierobežojums, jo pieprasa pentozāniem bagātu biomasu.
- Rudzu maize ir bagātīgs šķiedrvielu ( jo īpaši pentozānu), vitamīnu ( B un PP vitamīnu) un minerālvielu avots.
- Pieaugot mīklas skābumam, krietni palēninās fermentu ( jo īpaši cieti šķeļošo amilāžu) darbība un pieaug pentozānu un olbaltumvielu ūdens saistīšanas spējas.
- Sēklapvalku lielākoties veido šķiedrvielas ( celuloze, hemiceluloze, pentozāni, lignīns) un tas ir bagāts arī ar minerālvielām, bet augļapvalkā ir pigmenti, kas veido grauda krāsu ( rudziem — zili pelēcīgu, bet kviešiem — dzeltenīgi brūnu).
- 3 svarīgākās rudzu miltu briedvielas ir ciete, olbaltumvielas un pentozāni, kam piemīt spēja saistīt lielu ūdens daudzumu un uzbriest.