Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
parmidžāno
parmidžāno nelokāms lietvārds
Cietā siera šķirne, ko ražo Itālijā noteiktās provincēs, tostarp Parmā, un ko gatavo no nepasterizēta govs piena un nogatavina 12 līdz 36 mēnešus; Parmas siers.
Avoti: MLVV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Tas bija amerikāņu izcelsmes margarīns, stipri sasālīts un ciets kā parmidžāno siers, – sākotnēji droši vien paredzēts tropiskajam klimatam, bet neiedomājamu likteņa pavērsienu rezultātā nonācis mūsu rokās.
  • Savukārt parmidžāno nenogalina tomātu garšu, siers to tikai pārveido un tā vairs nav tik izcila.