okroška
okroška [okˈroška] sieviešu dzimtes 4. deklinācijas lietvārdsLocīšana
Lietojuma biežums :
Vsk. | Dsk. | |
---|---|---|
Nom. | okroška | okroškas |
Ģen. | okroškas | okrošku |
Dat. | okroškai | okroškām |
Akuz. | okrošku | okroškas |
Lok. | okroškā | okroškās |
Aukstā zupa, ko gatavo no maizes kvasa, gaļas, olām, krējuma un citām piedevām.
Avoti: LLVV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Daudzi ir iemīļojuši okrošku ar kefīru, kvasu – auksto skābeņu vai spinātu zupu.
- Tā arī radās sakults krējums un okroška.
- Mamma okrošku uztaisījusi gardu jo gardu, tēvs sēž pie televizora, viņam jau prasās kādam pastāstīt par elementārdaļiņu fiziku, bet mūsu kā nav, tā nav.
- Baltā okroška un sarkanā biešu zupa ir klasika ar daudziem variantiem, jo katra piedeva, katra garšviela un katrs garšaugs piešķir mazliet citu aromātu, garšas un krāsas niansi.
- Tomēr katra saimniece to gatavo mazliet citādāk – viena izvēlas vieglāko ceļu un gatavo auksto kefīra zupu ar marinētām bietēm no burciņas, cita gatavo kvasa okrošku, kurā ir daudz gurķu un diļļu.