marinēšana
marinēšana joma: pārtika
1.Pārtikas produktu pārliešana ar marinādi.
2.Dārzeņu un augļu konservēšana, kas pamatojas uz etiķskābes īpašību kavēt mikroorganismu attīstību.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Labākie pavāri piedāvāja receptes vārnu gaļas sautēšanā, marinēšanā un pildīšanā.
- Savu īsto garšas burvīgumu tās iegūst pēc noteiktas apstrādes – marinēšanas.
- Kafija – vēl viens dzēriens, kas lieliski noderēs gaļas marinēšanai.
- Tomēr man liekas, ka marinēšana kedās arī kaut ko nozīmē.
- Izmanto to marinēšanai un sautēšanai - gaļa izdodas ļoti mīksta un garšīga.