Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
liofilizācija
liofilizācija
Dažādu bioloģisku objektu (audu, orgānu) žāvēšana (atūdeņošana) zemā temperatūrā un dziļā vakuumā.
Avoti: LPE
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Pēc žāvēšanas pie zemas temperatūras vai liofilizācijas iegūst ONC/polimēra nanokompozīta plēvi.
  • Baktērijas ir apstrādātas speciālā liofilizācijas tehnoloģijā, kas nodrošina, ka tās aktivizējas tikai sārmainajā zarnu vidē.
  • Pirmais arguments, kas mani pārliecināja bija tas, ka produktos esošās baktērijas iegūtas ar inovatīvo liofilizācijas metodi, jeb izkaltētas saldējot.
  • LYL BIOTIC baktērijas iegūtas ar inovatīvo liofilizācijas metodi jeb izkaltētas saldējot, kas garantē, ka baktērijas aktivizējas tikai sārmainajā zarnu vidē.
  • Tāpat pētījumos apstiprināts, ka baktērijas, kas iegūtas ar inovatīvo liofilizācijas metodi jeb izkaltētas saldējot, nezaudē savu stabilitāti istabas temperatūrā, tās nav jāuzglabā ledusskapī un tās ir spējīgas darboties ilgāku laiku.