kurdjuks
kurdjuks joma: lopkopība
Zemādas tauku rezerves dažu rupjvilnas un pusrupjvilnas šķirņu aitām divu lielu spilvenu veidā uz krustu pakaļējās daļas pie astes saknes; tā masa var sasniegt 20-30 kg.
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Īstajā plovā ir kurdjuka jēra gaļa, īpašas garšvielas, rozīnes, žāvētas aprikozes, turku zirņi...
- Starp citu, kurdjuks ir viena no lietām, kas Latvijā joprojām neesot nopērkams, vismaz veikalos nē.
- Lieta tāda, ka kirgīzi un uzbeki tā pagatavošanai izmanto aitas astes taukus, tā saucamo kurdjuku, kas piešķir ēdienam īpašu garšu un aromātu.