kupāža
kupāža
kupažēšana
Pārtikas produktu sastāvdaļu sajaukšana noteiktās attiecībās un noteiktā secībā, lai uzlabotu un stabilizētu produktu kvalitāti; lieto dzērienu, tējas u. c. produktu ražošanā.
Avoti: SV99, ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Pārējais ir identiski – sulas izspiešana, raudzēšana, kupāža, izturēšana.
- Pēc tam seko kupāža, t.
- Seko kupāža , kur vīna materiālam pievienojot rauga tīrkultūru sagatavo rūgšanas maisījumu
- Tradicionāli degvīna kupāžu sagatavi filtrē caur vienu vai vairākām ogļu kolonām ar pašteci
- Rīgas melnais balzams iegūst , kad kupāžas laikā daudzo sastāvdaļu nolējumam tiek pievienots dedzināts cukurs , ko sauc par kulieri