krēpele
Lietojuma biežums :
krēpele sieviešu dzimtes 5. deklinācijas lietvārds
LocīšanaLocīšana
Vsk. | Dsk. | |
---|---|---|
Nom. | krēpele | krēpeles |
Ģen. | krēpeles | krēpeļu |
Dat. | krēpelei | krēpelēm |
Akuz. | krēpeli | krēpeles |
Lok. | krēpelē | krēpelēs |
Taukos vārīts pīrāgs.
Avoti: LLVV
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Uz soliem ap deju laukumu sēdēja meitenes košās kleitās – jautri ķiķinošas bezē kūciņas, mīlīgi tuklas olu kūkas, ruletes, barankas un krēpeles.
- Kā vēsta ar bērna roku uzkricelētie uzraksti, kas nav veikti diez ko kaligrāfiski, šeit varot nobaudīt krēpeles un piecu šķirņu kūkas: ābolkūku, biezpienkūku, šokolādes, banānu un apelsīnu kūku.
- Pa šaurajām, līkumotajām ielām garos burnusos cienīgi soļoja bāli ūdens kliņģeri, aknu desas, baklažāni, olu kūkas un kanapē, sardeles un cīsiņi, vieglprātīgas picas un bagātīgi ģērbti čīzburgeri, nabadzīgas kartupeļu pankūkas un tuklas ruletes, rētaini pīrāgi un apdrupuši siera cepumi, slaidas, daiļas krēpeles un tramīgi knēdliki.
- Tur pulcējās dažādas satrauktas bulciņas, riekstu un mandeļu rauši, nobažījušies karstie suņi un pelmeņi, kas vairāk slēpās aiz citu mugurām, sālsstandziņas, sausiņi, cvībaki, plakanās vafeles un vafeļu trubiņas ar krēmu, krēpeles, krēma trubiņas, barankas un kukurūzas nūjiņas, biezpiena rauši un siera grauzdiņi, ķiļķeni, knēdliki, knoblohi, cepelīni, ūdens kliņģeri, no Austrumiem iebraukušie vareņiki, prjaņiki, primitīvie belaši un mežonīgie čebureki, pat pāris mednieka desu, tortelini bariņš no Utālijas, viens Limburgas siers, viens Thum–Duļma un daudz, daudz citu.
- Uzreiz pēc Grabnīcas un Dievmātes šķīstīšanās svētkiem Milkantos sāka gatavoties Jona Motiejus iecerētajam karnevālam ar medībām, kamanu braucieniem un dejām; karnevālam, kurš patiesība izvērtās tikai par lielu un dārgi izmaksājušu vilšanos – par spīti divām mucām alus, vīna muciņai, ceptam teļam, pusducim sivēnu, ducim zosu, pusducim kapaunu, diviem dučiem vistu, ducim laukirbju, šokam olu, muciņai tauku, četriem podiem medus, krietnai daļai dārzeņu krājumu, sataupītajām svešzemju saknītēm, ingveram, pipariem, muskatriekstiem, žāvētiem augļiem un no visiem šiem labumiem pagatavotajiem neskaitāmajiem cepešiem, rikumiem, pastētēm, sutekņiem, pīrāgiem, raušiem, krēpelēm, ko gatavojot vismaz piecas dienas nopūlējās ne tikai muižas kalpi, bet arī palīgos sasauktie klaušinieki.