Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
krējumsiers
krējumsiers apvidvārds
Siers, ko iegūst, ar teļa glumenieku saraudzējot pienu, to uzsildot un atdalot sūkalas.
Avoti: BB
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Man te ir " Soiras" krējumsiers.
  • Te atradīsi ātri un vienkārši pagatavojama mīkstā krējumsiera jeb kastinis recepti no lietuviešu kulinārā mantojuma krājumiem.
  • Kamēr kūka cepas, samaisa krējumsieru ar mīkstu sviestu un pāris ēdamkarotēm pūdercukura ( atkarībā no tā, cik saldu gribas krēmu).
  • Labas gan siltas, gan aukstas – kopā ar skāba krējuma piku, pikantu biezpienu vai krējumsieru, kūpinātu zivi vai gaļas šķēli.
  • Olas – no Mērijas, truši – no cita uzticama piegādātāja, milti, zaļumi, kabači, īsts lauku krējumsiers...