karpe1
Lietojuma biežums :
karpe apvidvārds
Karpa — saldūdens zivs ar lielām zvīņām un pelēcīgi zaļganu ķermeni.
Avoti: VV
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Tad pāršķel pagalam to karpi, sagriez gabalos, un lai kādu pāri stundu stāv stipri apsālīta.
- To karpi tīrīdams un skalodams, celi to allažiņ uz augšu, ka visu asini labi vari saņemt.
- Nobrauno to karpi un nomazgā, uzgriezi to vēderu un izņem tās iekšas un to žulti, tad ielej kādu reizi etiķi un izskalo tīri to asini.
- Taisi labi brūnus miltus ar smalki sakapātiem sīpoliem: noslauki to karpi un lieci to tur iekšā līdz ar lorberu ( lauru) lapām, citroniem un sagrūstām nēģeļķenēm ( krustnagliņas): uzlej drusciņ sarkana vīna un tās karpu asinis; un ja vēl nepietiek, tad pielej drusciņ ūdens klāt: aizklāj cieti un novāri to drīz un drīz, brīžam to kastruli kratīdams, ka nepiedeg: pēc dari to gardu ar drusciņ cukura.