Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
karmīnskābe
karmīnskābe joma: ķīmija
Krāsviela (sarkana), ko iegūst no kaltētu košeniļu ekstrakta, pārtikas piedeva E120 (dažās valstīs aizliegta), var izraisīt astmu, anafilaksi, siena drudzi, nātreni, cilvēkiem, kas ir jutīgi pret aspirīnu, vajadzētu izvairīties.
Avoti: Zkp, DIA
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • absorbcijas maksimums atšķaidītā sālsskābes šķīdumā aptuveni pie 494 nm ( karmīnskābe)
  • C 22 H 20 O 13 ( karmīnskābe)
  • karmīnskābes saturs helātos – ne mazāk kā 50 %
  • E 120 - Košenils, karmīnskābe, karmīni
  • E 120 – Košenils, karmīnskābe, karmīni