kadaverīns
kadaverīns joma: medicīna
Biezs, dzidrs, sīrupam līdzīgs ptomaīns, rodas pūstošos dzīvnieku audos no lizīna; rodas arī olbaltunvielām noārdoties "Vibrio comma" ietekmē.
Avoti: TM
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Noteikts, ka arī indols, skatols, putrescīns, kadaverīns, sviestskābe un baldriānskābe izraisa nepatīkamu smaku ( Kleinberg and Codapilly, 1995).
- Lizīnam noārdoties baktēriju iedarbībā, dekarboksilācijas procesā veidojas kadaverīns — viena no līķa indēm.
- No zināmākajiem parādās tādi kā monoamīni putrescīns un kadaverīns, kas faktiski ir kancerogēni.
- Ja slikto elpu izsauc citas gāzes, piem., putrescīns vai kadaverīns, halimetrs to neuzrādīs.
- Gaistošie savienojumi ar nepatīkamu smaku ir arī diamīni, kas rodas no aminoskābju dekarboksilēšanas ( no ornitīna veidojas putriscīns, no lizīna veidojas kadaverīns).