Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
gratēns
gratēns joma: kulinārija
Pudiņveidīgs sacepums, ko pagatavo no miltiem, olām, margarīna vai sviesta, piena un ziedkāpostiem; ēd siltu ar izkausētu sviestu.
Avoti: KV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Tikai gratēnam laikam ir vairāki slāņi ar kartupeļiem un gaļu.
  • Latviski tas tāds sacepums, bet vispār nāk no franču virtuves un tur to sauc par gratēnu .
  • Kartupeļu gratēns.
  • Viesi uzkodā tiks lutināti ar auksto ūdeņu garnelēm, avokado krēmu, paipalu olu un spinātiem, bet pamatēdienā būs izvēle starp trim ēdieniem – paltusa fileja ( vai otrā izvēlē teļa karbonāde) ar kartupeļu gratēnu, ziedkāpostu krēmu, sparģeli un spinātu–parmezāna putām; pašu gatavots ravioli ar spinātu un Rikota siera pildījumu; sparģeli un melno trifeļu–sēņu mērce.