Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
gorgondzola
gorgondzola
Gorgonzola – siera šķirne, itāļu puscietais zilā pelējuma siers.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Sader ar saldajiem vīniem rokforas , gorgondzola , stiltons , skat
  • To bieži vien izmanto kārtainās kūkās kopā ar gorgondzolas sieru un valriekstiem.
  • Mūsdienās gorgondzolu gatavo gan no nepasterizēta piena, gan pasterizēta.
  • Laba gorgondzolas tekstūra ir krēmīga un maiga, savukārt garšā tas ir pikants, ass, ar vilinoši izsmalcinātu aromātu.
  • "Viņa trāpīja vienam tieši sejā ar gorgondzolas rituli, tam vajadzēja būt līdzīgi kā dabūt kārtīgu asaru gāzes devu," teica viens no notikuma aculieciniekiem.