glutelīns
Lietojuma biežums :
glutelīns joma: bioķīmija
Proteīns kviešu un kukurūzas graudos.
Avoti: TM
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Izšķir vienkāršās olbaltumvielas ( proteīni), kuru molekulas veidotas tikai no aminoskābēm ( piemēram, albumīni un globulīni - augu un dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, glutelīni un prolamīni - augu izcelsmes olbaltumvielas, atrodas graudos), un saliktās olbaltumvielas ( proteīdi), kuru molekulā bez aminoskābēm ietilpst arī citas vielas jeb prostētiskā grupa, kas pēc savas dabas nav olbaltumvielas.
- Izšķir vienkāršās OLBALTUMVIELAS ( proteīni), kuru molekulas veidotas tikai no aminoskābēm ( piem., albumīni un globulīni - augu un dzīvn. izcelsmes OLBALTUMVIELAS ; glutelīni un prolamīni - augu izcelsmes OLBALTUMVIELAS , atrodas graudos), un saliktās OLBALTUMVIELAS ( proteīdi), kuru molekulā bez aminoskābēm ietilpst arī citas vielas jeb prostētiskā grupa, kas pēc savas dabas nav OLBALTUMVIELAS .