gaspačo
gaspačo nelokāms lietvārds
1.Aukstā zupa no andalūziešu virtuves Spānijā; sastāvdaļas: svaigi tomāti, paprika, sīpoli, selerijas, gurķi, ķiploki, olīveļļa, etiķis, citrona sula, grauzdiņi, arī ola.
2.Pelnos vai uz atklātas uguns ceptas omletes sasmalcināti gabaliņi, ko liek uz maizes.
Avoti: SV19, PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Izlasi vasarīgi atsvaidzinošo gaspačo zupas recepti ar ķiploku grauzdiņiem un pagatavo.
- Aukstā tomātu zupa ir pierasta – to mēs saucam par gaspačo.
- Tomātu gaspačo ( gazpacho) – Andalūzijas reģiona zupa.
- Šo vienkāršoto gaspačo variāciju piedāvā svaigēdāja Ieva Kurzemniece.
- Populārākā ir gaspačo ar daudzām variācijām - Spānijā to tetrapakās var nopirkt arī lielveikalos…