foršmaks
foršmaks
1.Sākotnēji Austrumeiropas ēdiens, kas gatavots no sāļas maltas zivs vai gaļas; dažādi šī ēdiena varianti ir īpaši izplatīti Aškenazi ebreju un somu virtuvē; dažas šķirnes ir zināmas arī ukraiņu, poļu un krievu virtuvē.
2.žargonisms Cilvēka pazemošanas veids cietumā, izdarot ar viņu pederastijas aktu.
Avoti: Wi, KZ
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Savukārt pieaugušie varēs iemācīties gatavot " foršmaku" jeb siļķu pastēti.
- Hilda atnes vīnu un burku ar foršmaku, ko cienastam sagatavojusi vēl vecajās mājās.
- Iepriekšminēto pusdienu ēdienu sarakstā klasiskā ebreju virtuves uzkoda " foršmaks" latviešu tulkojumā kļūdaini nodēvēta par siļķu sacepumu.
- Sākās " foršmaku sacensības".
- Mūspusē tā sauc ēdienu, kas ir līdzīgs slavenajam ebreju foršmakam.