Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
falafels
falafels
falāfels
Austrumu virtuves ēdiens, eļļā ceptas maltas turku zirņu un garšvielu bumbiņas vai šādi gatavots pīrāgs.
Avoti: DĒ-42-20, PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Ar zirņu falafelu un burkānu humosu
  • grauzdē tostermaizes, uz maizītēm uzziež humosu, liek virsū gurķus, falafelu, salātlapu un otru tostermaizi.
  • Kad falafels bija izbeidzies, Tu gaidīji un grauzi saulespuķu sēklas, pirms devies tālāk, austrumu virzienā.
  • Gatavo falafelus - visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri blendē līdz viendabīgai konsistencei ( zaļumi var palikt lielākos gabalos).
  • Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pīta maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafelus un mērci.