emulģēšana
emulģēšana joma: tehnoloģija
Emulsiju pagatavošana.
Stabili vārdu savienojumiEmulģējošie sāļi.
- Emulģējošie sāļi vārdkoptermins; joma: pārtika — sāļi, kas reaģē ar sieru olbaltumvielām un veicina siera masas sastāvdaļu vienmērīgu sajaukšanos un viendabīgas masas izveidošanos kausēto sieru ražošanā
Avoti: ZTV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Virsmaktīvās vielas tiek izmantotas tīrīšanas līdzekļos, dezinfekcijā, vides mitrināšanā, emulģēšanā, putu veidošanā un vielu disperģēšanā vidē.
- --jaukšanai, maisīšanai, drupināšanai, malšanai, sijāšanai, homogenizēšanai, emulģēšanai
- sijāšanai, homogenizēšanai, emulģēšanai -
- 20.9.2. ūdens iesmidzināšana/emulģēšana,
- ūdens iesmidzināšana/emulģēšana 2: