Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
ementāles
ementāles nelokāms lietvārds, ģenitīvenis; sieviešu dzimte
Ementāles siers – Šveices cietā siera šķirne, ražots no govs piena, raksturīgi lieli caurumi.
Avoti: EpV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Taču nevajadzētu smādēt arī Ementāles sieru, mocarellu vai Čedara sieru.
  • 250 g siera ( vislabāk Grijēras, Čedaras vai Ementāles);
  • Tas var būt Krievijas, Holandes, Ementāles vai kāds cits siera gabals, kas kā viena no galvenajām sastāvdaļām veido salātus.
  • Uz grila var likt halumi ( halloumi) sieru, savukārt uz grila un krāsnī alumīnija paplātē vai folijā var cept fetu, vidēji nobriedušu Goudas un Ementāles sieru.
  • Klasiskajā variantā zupai tiek pievienots rīvēts Gijēras siers, bet ir receptes, kur to iesaka aizstāt ar Ementāles, Čedaras sieru, rīvētu cieto sieru vai pat kausētu sieru.