Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Taču nevajadzētu smādēt arī Ementāles sieru, mocarellu vai Čedara sieru.
- 250 g siera ( vislabāk Grijēras, Čedaras vai Ementāles);
- Tas var būt Krievijas, Holandes, Ementāles vai kāds cits siera gabals, kas kā viena no galvenajām sastāvdaļām veido salātus.
- Uz grila var likt halumi ( halloumi) sieru, savukārt uz grila un krāsnī alumīnija paplātē vai folijā var cept fetu, vidēji nobriedušu Goudas un Ementāles sieru.
- Klasiskajā variantā zupai tiek pievienots rīvēts Gijēras siers, bet ir receptes, kur to iesaka aizstāt ar Ementāles, Čedaras sieru, rīvētu cieto sieru vai pat kausētu sieru.