Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Savukārt mannozidāzes un ksilozidāzes atbrīvo cukuru monomērus no ūdenī šėīstošiem dekstrīniem.
- - dekstrīni un pārējās modificētās cietes, izņemot esterificētās un
- Vēl medus sastāvā ir dekstrīni — cietes skaldprodukti, kas šķīst ūdenī un kavē medus kristalizēšanos.
- Siekalas satur enzīmu amilāzi, kas spēj sašķelt cieti vienkāršākos cukuros, piemēram, maltozē un dekstrīnā, kas tālāk šķeļas tievajās zarnās.
- Tā skābju un fermentu ( amilāzes) iedarbībā pakāpeniski hidrolizējas, veidojot šķīstošus dekstrīnus, kas pēc tam sadalās maltozē un pēcāk — glikozē.