Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
džezva
džezva
Trauks kafijas pagatavošanai, ar šaurāku augšdaļu.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Kafijas vārāmā džezva no Uzbekijas.”
  • Neviendabīgs malums neietekmē dzēriena kvalitāti, ja kafiju aplej krūzē vai vāra džezvā – turku kafijas kannā, taču geizera tipa kafijas vārītājam vai kafijas automātam nepieciešams viendabīgs malums.
  • Turku kafijas traukā džezvā ( saukts arī par cezvu vai ibriku) ieber trīs karotītes maltas kafijas.
  • Tad džezva ir jānoceļ no uguns un jāpagaida līdz putiņas pazūd vai arī tās var izdalīt pa tasītēm.
  • Kad džezva ir uzlikta uz liesmas, kafija ir jāmaisa - trīs reizes pulksteņa rādītāja virzienā, trīs pretēji pulksteņa rādītāja virzienam un trīs atkal pulksteņa rādītāja virzienā.