Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
brioche
brioche vārds svešvalodā; franču
Bulciņas no kviešu miltu mīklas, kas rūgusi vairākas reizes, sastāvā daudz sviesta.
Avoti: LEV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • ko pasniegsim ar grauzdētu brioche maizi.
  • Itālijas dienvidos un vidienē kruasānus sauc par cornetto ( tiesa, tā itāļi apzīmē arī saldējumu vafelē), bet ziemeļos par brioche ( līdzīgi kā franču brioša maize).
  • Ik dienu tikai no dabiskiem produktiem top svaigas ciabatas, flaguettes, ciabatas ar saulespuķu sēklām, kukurūzas maize, franču brioche, dažādas franču bagetes, īsti franču kruasāni, polārmaizes, tradicionālā latviešu rupjmaize - sev tīkamāko atradīs ikviens!
  • Vispirms aromātā nojaušamas dzidro ābolu un balto augļu nianses, kuras savā attīstībā pāraug nobriedušākās brioche un riekstu notīs.
  • Piemēram ar interesi lasīju vienā numurā par brioche tehniku, ko kādreiz droši vien iemēģināšu.