bimbals
Lietojuma biežums :
bimbals apvidvārds
1.Bērns, kas pastāvīgi raud.
2.Dundurs.
Avoti: KV
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Rucavā uz pannas čurkstinātus gaļas gabaliņus sauc par bimbaliem.
- Stāsta, ka jāšūpojas, lai auglīga vasara, knauši un bimbali ( Rucavā odu un dunduru nav!)
- Rucavā uz pannas čurkstinātus gaļas gabaliņus sauc par bimbaliem, lai gan mana vīramāte teica – circeņi,” skaidro Ruta. “
- Piemēram, palangrica ir ļoti ilgi izžāvēta karbonāde, bet bimbalu tīre ir sātīgs ēdiens no vārītiem jaunajiem kartupeļiem, smalki sagrieztas, apceptas gaļas un krējuma, visu samaisot kopā ar zaļumiem.
- Māra Tapiņa sola mācīt gatavot šādus Rucavnieku tradicionālos ēdienus: biešu šautri, ābolu vai gurķu zupa, strimalu zupēns ar apaļis rāciņis, rīvāti kukuļi ar pienu vai speķa mērci, riezis, skaldīti rāciņi ar balto sviestu, balto un „ bimbalu” tīri, krateni, peldošās salas, melleņu vai bārbju ķiļķinu saldais zupēns, biguzis un maizes kārtojums, auzu žūris.