bigoss
bigoss
Poļu virtuvei raksturīgs, sautējumam līdzīgs ēdiens, gatavots no kāpostiem, vairāku veidu desām, sarkanvīna un plūmēm.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Lai iegūtu bigosu, cūkgaļu, kāpostus, lokus, gurķus sautē nevis ūdenī, bet gan kvasā.
- No skābētiem kāpostiem gatavo arī citus ēdienus, piemēram, skābu kāpostu zupu, vai arī tos sautē, iegūstot bigosu un citus ēdienus.
- "To aizguvām Polijā, kur gatavo tradicionālo bigosu ( sautēti kāposti ar dažādām piedevām).
- Lasot ēdienu receptes, kurās ir kāposti, internetā atklāju, ka ir dažādi bigosa varianti, kad kāpostus gatavo kopā ar gaļu, sēnēm, desu.