Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
bigoss
bigoss
Poļu virtuvei raksturīgs, sautējumam līdzīgs ēdiens, gatavots no kāpostiem, vairāku veidu desām, sarkanvīna un plūmēm.
Avoti: PL
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Lai iegūtu bigosu, cūkgaļu, kāpostus, lokus, gurķus sautē nevis ūdenī, bet gan kvasā.
  • No skābētiem kāpostiem gatavo arī citus ēdienus, piemēram, skābu kāpostu zupu, vai arī tos sautē, iegūstot bigosu un citus ēdienus.
  • "To aizguvām Polijā, kur gatavo tradicionālo bigosu ( sautēti kāposti ar dažādām piedevām).
  • Lasot ēdienu receptes, kurās ir kāposti, internetā atklāju, ka ir dažādi bigosa varianti, kad kāpostus gatavo kopā ar gaļu, sēnēm, desu.