Vasaras versija 2025
410 995 šķirkļi
biezeņzupa
biezeņzupa sieviešu dzimtes 4. deklinācijas lietvārdsLocīšana
Lietojuma biežums :
 Vsk.Dsk.
Nom.biezeņzupabiezeņzupas
Ģen.biezeņzupasbiezeņzupu
Dat.biezeņzupaibiezeņzupām
Akuz.biezeņzupubiezeņzupas
Lok.biezeņzupābiezeņzupās
Zupa, kas gatavošanas beigu posmā tiek sablendēta biezenī.
Avoti: MLVV
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Biezeņzupu pagatavošanai ieteicams izmantot cieti saturošus dārzeņus - tie zupu padarīs biezāku.
  • Piemēram, auzu pārslu biezputru vai kartupelīšus, biezeņzupa arī būtu laba.
  • Tomātus, sieru, kartupeļus, garšvielas, zaļumus sablenderē biezeņzupā un uzkarsē.
  • Šķiet, fantāzijai nav robežu, radot savu iecienītāko krēmzupas vai biezeņzupas recepti.
  • Taču, ja ķirbju biezeņzupai pieliksiet krējumu un kariju, iegūsiet austrumnieciskas garšas noskaņu.