Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Pārtikas skābuma palielināšanai izmanto dažādas organiskās skābes un to sāļus — etiķskābi ( E260), acetātus, pienskābi ( E270), laktātus, ābolskābi ( E296), malātus, citronskābi ( E330), citrātus, vīnskābi ( E334) un tartrātus, bet skābuma samazināšanai galvenokārt pievieno ogļskābes sāļus — karbonātus un hidrogēnkarbonātus ( E500—E504).
- Pretsalipei izmanto daudz un dažādas vielas: kalcija karbonātu ( E170), kalcija hidrogēnfosfātu ( E341), mannītu ( E421), celulozi ( E460), taukskābju sāļus ( E470), nātrija karbonātu ( E500), magnija karbonātu ( E504), magnija oksīdu ( E530), nātrija heksacianoferātu(II) ( E535), kālija heksacianoferātu(II) ( E536), kalcija heksacianoferātu(II) ( E538), silīcija dioksīdu ( E551), kalcija silikātu ( E552), magnija silikātu ( E553), kālija alumīnija silikātu ( E555), kalcija alumīnija silikātu ( E556), bentonīnu ( E558), alumīnija silikātu ( E559), polidimetilsiloksānu ( E900) un izomaltu ( E951).