Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Vīnskābi lieto kā pārtikas piedevu - antioksidantu ( E334), medicīnā, analītiskajā ķīmijā.
- Pārtikas skābuma palielināšanai izmanto dažādas organiskās skābes un to sāļus — etiķskābi ( E260), acetātus, pienskābi ( E270), laktātus, ābolskābi ( E296), malātus, citronskābi ( E330), citrātus, vīnskābi ( E334) un tartrātus, bet skābuma samazināšanai galvenokārt pievieno ogļskābes sāļus — karbonātus un hidrogēnkarbonātus ( E500—E504).
- 10 E vielu apzīmējumus: E330 - citronskābe ( lietošanai droša), E296 - ābolskābe ( lietošanai droša), E334 - vīnskābe ( lietošanai droša), E331 - nātrija citrāti ( lietošanai droša), E100 - kurkumīns ( lietošanai droša), E120 - karmīnskābe ( lietot uzmanīgi), E132 - indigotīns ( lietot uzmanīgi), E133 - briljantzilais FCF ( lietot uzmanīgi), E160e - beta-8'-karotīnskābes etilesteris ( C30) ( lietošanai droša), E171 - titāna dioksīds ( lietot uzmanīgi).