šarolē
Lietojuma biežums :
šarolē
Šarolē govis — gaļas liellopu šķirne, kas izaudzēta Francijā.
Avoti: SV08
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Valoda pretojās ilgāk: tev vajadzēja labu laiku, lai gaļa pārstātu būt plāna, sīksta, cīpslaina, frī – eļļaini un ļengani, vīns – sīvs vai skābs, lai šie augstākajā mērā nievājošie un sākotnēji tik skumīgie apzīmējumi, kas saistās ar nabagu maltītēm, ar bezpajumtnieku barību, lētu zupas virtuvi un nomales gadatirgiem, pamazām zaudētu savu nozīmi, un lai skumjas, nabadzība, trūkums, posts, kauns, kas ar tiem bija nešķirami saistīti – šie tauki, kas kļuvuši par frī, šis sīkstums, kas kļuvis par gaļu, šis skābums, kas darīts par vīnu – , pārstātu pievērst tavu uzmanību, tevi ietekmēt, un arī pretēji – lai tevi vairs neiespaidotu pārpilnības, uzdzīves un greznu dzīru izsmalcinātības pazīmes, kas ir pilnīgs pretstats šīm – “ šarolē”, izmeklētas filejas šķēļu, Fort des Halles antrekota sulīgais biezums un maigums, kartupeļu salmiņu vai skaidiņu zeltītais kraukšķīgums, kartupeļu suflē, kartupeļu sacepums, groziņā pasniegtu šķirnes vīnu bagātīgā buķete.