Rudens versija 2025
412 004 šķirkļi
šakšuka
šakšuka sieviešu dzimte
Austrumu tautu ēdiens – no tomātiem, čili, sīpoliem un olām gatavots sautējums.
Avoti: DĒ-42-20
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
  • Tuvo Austrumu stila šakšukai pievieno koriandra sēklas, sumaku un zātaru.
  • Tomātu mērcē var gatavot olas ( šakšuka)!
  • Sekojot oriģinālajai šakšukas tradīcijai, katra porcija būtu jāgatavo un jāpasniedz atsevišķā pannā, kur ēšanas laikā mērcē maizīti.
  • Vislīdzīgākais ēdiens vienkāršajai šakšukai ir etiopiešu brokastu olas, kur olas netiek ceptas veselas, bet pagatavotas kultenī, vienlaikus iebiezinot tomātu mērci, kuras neatņemamas sastāvdaļas ir berbere garšvielu maisījums un garšvielām bagāts dzidrinātais sviests ( nitter kibeh).
  • Tiem, kam šakšuka ir svešvārds, es ar prieku paziņoju, ka tas ir tavs jaunais mīļākais ēdiens.